GN and T-Type Performance Enthusiasts (GNTTYPE) Forums GN and T-Type Performance Enthusiasts (GNTTYPE) Forums
This is a general site search and does not include list archives.

Go Back   GN and T-Type Performance Enthusiasts (GNTTYPE) Forums > Add-on Electronics and Electrical > Scan Tools

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-12-2007, 09:36 AM
buds87gn buds87gn is offline
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 9
buds87gn is on a distinguished road
Default Scanmaster hook up

I got a scanmaster for my '87 but no instructions. Can anyone help?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-12-2007, 09:42 AM
Keller's Avatar
Keller Keller is offline
GNTTYPE Founder
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri
Posts: 9,417
Keller is on a distinguished road
Thumbs up Re: Scanmaster hook up

http://www.fullthrottletech.com/showthread.php?t=1488
__________________
Scott Keller - GNTTYPE Founder & Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2011, 02:00 PM
jlat jlat is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 140
jlat is on a distinguished road
Default Re: Scanmaster hook up

hello; On the hook up I know the scanmaster has been out for a while but where is your favorite wire connection locations?
IBBY
Reply With Quote
  #4  
Old 08-01-2011, 06:52 PM
Keller's Avatar
Keller Keller is offline
GNTTYPE Founder
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri
Posts: 9,417
Keller is on a distinguished road
Lightbulb Re: Scanmaster hook up

Data pretty much has to come from the ALDL port or its wires. Power can be any ignition switched source, such as those in the fuse box. If you don't already have a fuse in line, you can add a small one with a connector from Radio Shack or somewhere similar.
__________________
Scott Keller - GNTTYPE Founder & Moderator
Reply With Quote
  #5  
Old 03-29-2014, 08:28 PM
pajeff87 pajeff87 is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Mar 2013
Location: PA
Posts: 213
pajeff87 is on a distinguished road
Default Re: Scanmaster hook up

How about mounting options for the Scan Master? I have it on the bottom right side of the IP cluster surround right now, but the sight line isn't that great. Other options?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-30-2014, 06:03 AM
JAMIEPACURN JAMIEPACURN is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Apr 2012
Location: INDIANA
Posts: 250
JAMIEPACURN is on a distinguished road
Default Re: Scanmaster hook up

If I remember correctly I think there was three wires to the Scan Master. One wire goes to ground, one wire goes to a power source or ignition source, and the other wire goes to the orange wire (ECM wire) Its been awhile but wasn't to bad to install. Just make sure you use a good ground source!!!!

Click on my screen name "JAMIEPACURN" and there are pictures of my 1987 T-Type so that you can see 1 option where to mount the scan master. I tried to upload a single picture on here but this site wouldn't allow me to re-post the same picture. Hope this helps you out but you can use your imagination and put it where it best suits your taste.


Jamie C.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:29 PM.


This page maintained by: gnttype-webmaster@gnttype.org

The content, images, text and multimedia displayed and contributed by the members of the Grand National and T-Type Performance Enthusiasts Organization are Copyright ©1996-2005. No part, section, image, article or whole of this site may be reposted or redisplayed without permission of the author/contributor and/or the Grand National and T-Type Performance Enthusiasts Organization.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.