GN and T-Type Performance Enthusiasts (GNTTYPE) Forums GN and T-Type Performance Enthusiasts (GNTTYPE) Forums
This is a general site search and does not include list archives.

Go Back   GN and T-Type Performance Enthusiasts (GNTTYPE) Forums > Technical Topics > Driveability / Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-14-2007, 10:56 PM
ed39 ed39 is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Jul 2006
Location: Massachusetts
Posts: 701
ed39 is on a distinguished road
Send a message via AIM to ed39
Exclamation NO start when hot!?

car starts up cold but after driving and itbeing parked for a bit it wont start. cranks over but dosent start. checked spark and fuel. noticed the injectors were getting erratic voltage readings. checked power supply splice looked good. car will eventually start tho. wares should i go now?? should i check the grounds at the computer or something else in the wireing???

checked restance on all injectors and were in spec. all of them are clickin when car is running.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-14-2007, 11:31 PM
PaCemkr86's Avatar
PaCemkr86 PaCemkr86 is offline
Tech Support
 
Join Date: Jan 2005
Location: Texas
Posts: 4,817
PaCemkr86 is on a distinguished road
Send a message via AIM to PaCemkr86
Default Re: NO start when hot!?

what is the fuel pressure when it wont start?
__________________
Phil Underwood

My Turbo Buick
Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2007, 11:24 AM
ed39 ed39 is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Jul 2006
Location: Massachusetts
Posts: 701
ed39 is on a distinguished road
Send a message via AIM to ed39
Default Re: NO start when hot!?

thats good when ignition turns on shoots up to 50 then settles down to about 42 or so. i let the car sit for and hour and fp went down to 38 or so its not leaking/or bleeding down to badly
Reply With Quote
  #4  
Old 05-15-2007, 07:38 PM
PaCemkr86's Avatar
PaCemkr86 PaCemkr86 is offline
Tech Support
 
Join Date: Jan 2005
Location: Texas
Posts: 4,817
PaCemkr86 is on a distinguished road
Send a message via AIM to PaCemkr86
Default Re: NO start when hot!?

http://www.gnttype.org/forums/showth...t=crank+sensor
__________________
Phil Underwood

My Turbo Buick
Reply With Quote
  #5  
Old 05-15-2007, 08:55 PM
NOTACARLO NOTACARLO is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Aug 2004
Location: Texas
Posts: 424
NOTACARLO is on a distinguished road
Send a message via MSN to NOTACARLO
Default Re: NO start when hot!?

Fuel pump relay is possibly on the fritz. I had the same problem (annoying in the staging lanes).

replaced some grounds - no go
Fuel pressure checked out - no go
then I decided to hot wire the pimp via connector in engine bay harness - kept the pump running and it started.....every time. Replaced the relay and no problems since.
__________________
Just another not stock regal. P&P heads/intake, 61mm GT, SLIC w/neck, SMC boozamahol, Sewer sized DP, 60#inj, TT 93, Hofer tranny, fuel cell, A1000 pump, stock cam/pistons, 100lb springs, titanium retainers, SS polished TA valves.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-15-2007, 09:58 PM
ed39 ed39 is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Jul 2006
Location: Massachusetts
Posts: 701
ed39 is on a distinguished road
Send a message via AIM to ed39
Default Re: NO start when hot!?

but i have the hot wire kit for the fp could it still mess uP? and on regards to pacemaker, thats far fetched even tho everything you said is wats goin on wouldnt i notice something else wrong too?? cause i did replace the crank sensor and that same night car was tits nothing was wrong ran perfect. next day it was back to normal
Reply With Quote
  #7  
Old 05-15-2007, 10:11 PM
PaCemkr86's Avatar
PaCemkr86 PaCemkr86 is offline
Tech Support
 
Join Date: Jan 2005
Location: Texas
Posts: 4,817
PaCemkr86 is on a distinguished road
Send a message via AIM to PaCemkr86
Default Re: NO start when hot!?

does it not want to start hot all the time or is this interminent
__________________
Phil Underwood

My Turbo Buick
Reply With Quote
  #8  
Old 05-15-2007, 11:11 PM
NOTACARLO NOTACARLO is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Aug 2004
Location: Texas
Posts: 424
NOTACARLO is on a distinguished road
Send a message via MSN to NOTACARLO
Default Re: NO start when hot!?

I don't mean the hot wire kit. I mean the fuel pump "hot wire" in the engine bay. The grey connector. Put 12 v to it and it will start the pump. I would recommend at least trying that to see if it will start when hot.
__________________
Just another not stock regal. P&P heads/intake, 61mm GT, SLIC w/neck, SMC boozamahol, Sewer sized DP, 60#inj, TT 93, Hofer tranny, fuel cell, A1000 pump, stock cam/pistons, 100lb springs, titanium retainers, SS polished TA valves.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-16-2007, 05:25 PM
ed39 ed39 is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Jul 2006
Location: Massachusetts
Posts: 701
ed39 is on a distinguished road
Send a message via AIM to ed39
Default Re: NO start when hot!?

every time its hot it dose not start. i pulled the fuel pump relay out no effect.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-16-2007, 06:01 PM
PaCemkr86's Avatar
PaCemkr86 PaCemkr86 is offline
Tech Support
 
Join Date: Jan 2005
Location: Texas
Posts: 4,817
PaCemkr86 is on a distinguished road
Send a message via AIM to PaCemkr86
Default Re: NO start when hot!?

when its hot does the car have good spark to all cyclinders?

try this, remove the coil from the top of the module and see if its all gooey in there
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HPIM1120.JPG
Views:	156
Size:	118.9 KB
ID:	794  
__________________
Phil Underwood

My Turbo Buick

Last edited by PaCemkr86; 05-16-2007 at 06:04 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:06 AM.


This page maintained by: gnttype-webmaster@gnttype.org

The content, images, text and multimedia displayed and contributed by the members of the Grand National and T-Type Performance Enthusiasts Organization are Copyright ©1996-2005. No part, section, image, article or whole of this site may be reposted or redisplayed without permission of the author/contributor and/or the Grand National and T-Type Performance Enthusiasts Organization.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.