GN and T-Type Performance Enthusiasts (GNTTYPE) Forums GN and T-Type Performance Enthusiasts (GNTTYPE) Forums
This is a general site search and does not include list archives.

Go Back   GN and T-Type Performance Enthusiasts (GNTTYPE) Forums > Technical Topics > Gauges

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-13-2011, 12:43 AM
smallblock413's Avatar
smallblock413 smallblock413 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: nc
Posts: 111
smallblock413 is on a distinguished road
Question Boost gauge wont work

HELLO guys have a 87 limited turbo....it has lights for tach and boost gauge ..tach works fine but boost gauge stays at zero...what do you guys think it can be....by the way the turbo is working fine..thanks in advance..
Reply With Quote
  #2  
Old 08-13-2011, 12:46 AM
smallblock413's Avatar
smallblock413 smallblock413 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: nc
Posts: 111
smallblock413 is on a distinguished road
Default Re: Boost gauge wont work

just sharing the newest horse in my stable 87 buick regal LIMITED TURBO....feel the power wow...
Reply With Quote
  #3  
Old 08-13-2011, 03:34 AM
Keller's Avatar
Keller Keller is offline
GNTTYPE Founder
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri
Posts: 9,390
Keller is on a distinguished road
Question Re: Boost gauge wont work

Check under the drivers' front area of the engine compartment. Near #1 cylinder and roughly behind the A/C compressor there should be two connectors: black and green. Both should be empty, and NOT plugged into one another.

Is that the way they are?
__________________
Scott Keller - GNTTYPE Founder & Moderator
Reply With Quote
  #4  
Old 08-13-2011, 09:03 AM
kenmosher's Avatar
kenmosher kenmosher is offline
Whoosh
 
Join Date: Aug 2004
Location: CO
Posts: 3,923
kenmosher is on a distinguished road
Default Re: Boost gauge wont work

If the boost gauge isn't working, first check to see the MAP on the passenger side inner fender is plugged in and the vacuum line to it is connected properly.

If that checks out, then it's pretty common for these instrument panels to develop problems with the traces and/or the driver for the display. Casper's can fix it for you.
__________________
Ken Mosher
1987 GN original owner 650+ HP Black
2012 Volkswagen Tiguan (the Tig!) Night Blue Met
2006 Trailblazer SS Red Jewel Tint 395 HP AWD
2014 Silverado LTZ Crew 4WD
2012 Honda VFR 1200F Tahitian Blue
2013 Honda CBR500R Red (wife's bike)
2014 Triumph Bonneville T100
Reply With Quote
  #5  
Old 08-13-2011, 10:08 PM
smallblock413's Avatar
smallblock413 smallblock413 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: nc
Posts: 111
smallblock413 is on a distinguished road
Default Re: Boost gauge wont work

Quote:
Originally Posted by Keller View Post
Check under the drivers' front area of the engine compartment. Near #1 cylinder and roughly behind the A/C compressor there should be two connectors: black and green. Both should be empty, and NOT plugged into one another.

Is that the way they are?
empty thanks....
Reply With Quote
  #6  
Old 08-13-2011, 10:19 PM
smallblock413's Avatar
smallblock413 smallblock413 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: nc
Posts: 111
smallblock413 is on a distinguished road
Default Re: Boost gauge wont work

Quote:
Originally Posted by kenmosher View Post
If the boost gauge isn't working, first check to see the MAP on the passenger side inner fender is plugged in and the vacuum line to it is connected properly.

If that checks out, then it's pretty common for these instrument panels to develop problems with the traces and/or the driver for the display. Casper's can fix it for you.
BINGO...THANKS....i seen that line was not hooked up but didnot know where to hook it...i hooked it to aline that runs off the throttle body pass side [metal line] that had a kinda stiff plastic line that was not hooked to anything..went inside started it up..BAMMM IM SHOWING BOOOST...THANKS

Last edited by smallblock413; 08-13-2011 at 10:21 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-14-2011, 12:09 AM
smallblock413's Avatar
smallblock413 smallblock413 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: nc
Posts: 111
smallblock413 is on a distinguished road
Default Re: Boost gauge wont work

i have another question...on passenger side where rubber line runs off turbo into a little plastic box attached to the first bolt topside valve cover with two wires[plug] and suppose to be two nipples ....one nipple is broken off...the line from turbo is to the one not broken..the one broken is open not capped off should there be something attached at this point...maybe a T fitting connecting the two lines i hooked up between MAP and line off throttle body...im just asking..is this some kinda boost referance port??...thanks in advance
Reply With Quote
  #8  
Old 08-14-2011, 06:29 AM
Keller's Avatar
Keller Keller is offline
GNTTYPE Founder
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri
Posts: 9,390
Keller is on a distinguished road
Lightbulb Re: Boost gauge wont work

Quote:
Originally Posted by smallblock413 View Post
a little plastic box attached to the first bolt topside valve cover with two wires[plug] and suppose to be two nipples ....one nipple is broken off
The "box" is your wastegate solenoid. That controls your boost to some extent. One port goes to the turbo and wastegate nipples, the other is left open to relieve pressure. From the factory there was a little foam filter on it.

As long as the port is open and not blocked, it is fine.
__________________
Scott Keller - GNTTYPE Founder & Moderator
Reply With Quote
  #9  
Old 08-14-2011, 10:19 PM
smallblock413's Avatar
smallblock413 smallblock413 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: nc
Posts: 111
smallblock413 is on a distinguished road
Default Re: Boost gauge wont work

Quote:
Originally Posted by Keller View Post
The "box" is your wastegate solenoid. That controls your boost to some extent. One port goes to the turbo and wastegate nipples, the other is left open to relieve pressure. From the factory there was a little foam filter on it.

As long as the port is open and not blocked, it is fine.
JUST want to make sure we are talking about the same little box here is a picture...






so no further action needed here?

Last edited by smallblock413; 08-14-2011 at 10:31 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-15-2011, 12:02 AM
Keller's Avatar
Keller Keller is offline
GNTTYPE Founder
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri
Posts: 9,390
Keller is on a distinguished road
Thumbs up Re: Boost gauge wont work

That is it. Fine as it is.
__________________
Scott Keller - GNTTYPE Founder & Moderator
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:03 PM.


This page maintained by: gnttype-webmaster@gnttype.org

The content, images, text and multimedia displayed and contributed by the members of the Grand National and T-Type Performance Enthusiasts Organization are Copyright ©1996-2005. No part, section, image, article or whole of this site may be reposted or redisplayed without permission of the author/contributor and/or the Grand National and T-Type Performance Enthusiasts Organization.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.